last minute

Voorgeschiedenis

De Baron

Peter Smits is in 1998 gestart met een broodjeszaak in Uden. In de loop der jaren heeft deze zaak zich ontwikkeld tot een brasserie (de Baronie) en uiteindelijk tot een volwaardig restaurant, de Baron genaamd.

Een brand boven het restaurant in 2004 zorgde voor een tijdelijke sluiting, waardoor men tijd kreeg om na te denken over de vraag waar de gasten van Brasserie De Baron nu echt behoefte aan hadden, dus: wat is de vraag van onze gasten.

Een nieuw concept

is geboren

Men kwam erachter dat de gasten het moeilijk vonden om een keuze te maken, omdat de Baron een groot aanbod aan gerechten op de kaart had staan.

Daarom besloot men om de normale á la carte-kaart aan te passen naar tapas-formaat. Om dit te promoten is dit op de markt gezet met een vaste prijs onder de noemer “avondvullend genieten”. De combinatie van deze twee factoren bleek een schot in de roos.

Het concept bleek zeer succesvol, waardoor het noodzakelijk werd om de formule naar een andere locatie te verplaatsen.

Ontstaan van ’t Zusje

Ontstaan

van 't Zusje

Na de overname van een minder goed lopend restaurant in Uden, werd de nieuwe locatie ’t Zusje genoemd. Deze naam is gekozen om de relatie met het concept uit de Baron te bewaren: “’t Zusje van de Baron”. Het concept bleek ook hier zeer succesvol.

Door het succes van ’t Zusje was het mogelijk een tweede vestiging te openen. Het pand naast ’t Zusje kwam vrij en men besloot dit pand bij de formule te betrekken. Onder de naam ’t Zusje locatie “Twin” ging ook dit restaurant werken volgens hetzelfde tapas-concept. Op dit moment is ook deze locatie voor een lange periode volgeboekt en moeten gasten soms drie maanden wachten voordat zij een tafel kunnen reserveren.

t Zusje

Franchise

Omdat de formule van ’t Zusje bij uitbreiding ook bleek te werken, werd gezocht naar een manier om dit concept verder uit te dragen. Gekozen is voor de franchise-formule.

Dit heeft geresulteerd in de opening van nog meer Zusje-vestigingen, ondertussen is er een Zusje in Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Cuijk, Deventer, Doetinchem, Ede, Eindhoven, Helmond, Hilversum, het Kurhaus, Nijmegen, Noordwijk, Oudenbosch, Raamsdonksveer, Rotterdam, Sint-Oedenrode, Terneuzen, Tilburg, Uden, Veenendaal, Venray, Vlijmen, Weert, Woerden en Zaltbommel.